I november, når olivenlundene bugner av modne Kalamata-oliven, blir vi med. I retur får vi med oss hjem den reneste og kanskje beste olivenoljen som kan helles på flaske.
Dato: 11.-18. november under oliveninnhøstingen
Pris: 20.250,-
Vi tror det er unikt, at du kan være med en familie på den tradisjonelle oliveninnhøstingen, og få ta del i denne viktige kulturopplevelsen.
Vi er med og hjelper til med å få olivenene ned fra trærne og opp i sekker. Deretter blir vi med til olivenpressen lenger ned i dalen, og ser hvordan flere hundre kilo oliven blir til den fineste olivenolje.
Tilbake får vi gode smil, hyggelige kommentarer på gresk og engelsk, og et veldig hyggelig fellesskap. I tillegg fem liter av den beste olivenoljen du kan tenke deg, klassifisert som “Extra virgin olive oil”. Og to kilo kalamataoliven. Som et godt tilskudd til egen husholdning hjemme i Norge. Du vil lære hva som kjennetegner god olje til din egen matlaging.
De andre dagene skal vi kose oss med en fantastisk tur med sykkel på fine fjellveger uten trafikk, vi skal gå den dype Ridomou gorge, og avslutte med et bad i sjøen som ennå er badevarm. Og vi må innom stranda Voidokilias, den omegaformede vakre stranden. Siste dag avslutter vi med å besøke Akropolis i Athen, der Fotis vil være vår guide. En mer detaljert “dag for dag” plan er under utarbeidelse, og vil snart bli publisert her.
Dette er inkludert
Ikke inkludert
Praktisk informasjon